Home - Blog

Blog

Behandeling van klachten aan hand of pols

Ervaart u pijn of stijfheid aan de handen of pols? De handtherapeut is een gespecialiseerde fysiotherapeut, die u in de meeste gevallen kan helpen om van uw klachten af te komen.

6x Knieblessures voorkomen bij sporten

1 juni 2017

Knieblessures staan al jaren met stip op de eerste plaats van meest voorkomende sportblessures; maar liefst één op de vijf blessures is een knieblessure. Knieblessures kunnen vaak eenvoudig voorkomen worden. Volg deze tips om knieblessures bij het sporten te voorkomen. 

 

 

Last van draaiduizeligheid?

2 januari 2017

Voelt u zich weleens ineens draaierig en duizelig bij het opstaan, snel omkijken of bukken? Dan kan het zijn dat u last heeft van BPPD (Benigne Paroxysmale Positie Duizeligheid). Dit is een aandoening van het evenwichtsorgaan in het binnenoor.

Golfelleboog en tennisarm: beperkende klachten, maar goed te behandelen

15 december 2016

Golfen, tennissen en tuinieren zijn veel gehoorde veroorzakers van schouder- en armklachten. Blessures en overbelasting zijn vervelend, vooral omdat de daaruit voortkomende klachten je beperken bij het uitvoeren van je sport. Schouder- en armklachten staan hoog in de lijst van meest voorkomende pijnklachten en irritaties. Gelukkig zijn de meeste klachten goed te behandelen met een fysiotherapeutische behandeling.

 

Top 4 Voetbalblessures en hoe je ervan af komt

7 oktober 2016

Voetbal is een blessuregevoelige sport. Per jaar zijn er zo’n 650.000 voetbalblessures in Nederland. Een op de vijf van alle sportblessures ontstaat tijdens het voetballen. Goede opbouw van de training en een degelijke sportuitrusting beperken het risico op een blessure, maar wat te doen als je toch een blessure hebt opgelopen?

 

5 Meest voorkomende hardloopblessures

30 september 2016

Doe je aan bootcamp, hardlopen of obstacle runs? Dan ben je goed bezig! Steeds meer Nederlanders lopen hard en nemen deel aan bootcamps of obstacle runs. Geen wonder, want hardlopen is een laagdrempelige en effectieve sport. Obstacle runs voegen daar fun en uitdaging aan toe. Helaas zit een ongeluk in een klein hoekje, want je hebt snel een blessure te pakken. Wat zijn de meest voorkomende hardloopblessures en hoe kun je ze voorkomen?

 

Laat hielspoor op tijd behandelen

23 augustus 2016

Hielspoor is een veel voorkomende voetklacht en het veroorzaakt pijn onder de hielen tijdens het lopen, hardlopen en sporten. Hielspoor is erg hardnekkig en zonder de juiste behandeling kan de pijn lang aanhouden. Lees verder hoe u hielspoor herkent en wat u eraan kunt doen.

 

Heeft u vaak last van kaakpijn, hoofdpijn of oorpijn?

21 maart 2016

Pijn in de kaken door tandenknarsen of klemmen, pijn in en om het oor en hoofdpijn zijn klachten die vaak voorkomen. Deze klachten kunnen ontstaan doordat het kaakgewricht niet goed functioneert. Kaakklachten worden vaak onderschat en over het hoofd gezien.

 

Loop niet te lang door met peesklachten

8 maart 2016

Peesproblemen komen vaak voor en variëren van hinderlijke pijn tot een allesoverheersende pijn die het bewegen beperkt. Het is vaak lastig om er van te herstellen, maar peesirritatie is met een goede diagnose effectief te behandelen.  Voor een succesvolle behandeling is het belangrijk om het stadium van de peesirritatie vast te stellen, door lichamelijk onderzoek, anamnese en echo. Goed om te weten, een diagnose in vroegtijdig stadium helpt bij een voorspoedige genezing.

 

Pijn in voet of enkel? Zo kom je ervan af

12 oktober 2015

Enkel- en voetklachten beperken je bewegingsvrijheid en zijn daarom heel vervelend. De klachten kunnen chronisch zijn of ontstaan door een blessure, zoals overbelasting van pezen en gewrichten.

 

Schouderklachten: alles over herstel

17 juni 2015

Schouderklachten zijn veelvoorkomende klachten van het houdings- en bewegingsapparaat. Na klachten aan de rug staan schouderklachten hoog in de lijst van meest voorkomende pijnklachten en irritaties. De pijn kan uiteenlopende oorzaken hebben. Voorop staat dat de klachten vervelend zijn en de oorzaken vaak moeilijk te bepalen zijn.

 

Rugpijn: een veelvoorkomende klacht waar je snel vanaf wilt

28 april 2015

Ongeveer 80% van de volwassenen heeft weleens last van rugpijn. Rugpijn komt voor bij jong en oud, en is een van de meest voorkomende klachten waarmee mensen naar de huisarts gaan. Rugklachten zijn erg vervelend, zeker omdat maar bij ongeveer 1-5% van de rugklachten een specifieke lichamelijke oorzaak wordt gevonden. In de overige gevallen is er sprake van aspecifieke rugpijn.

 

Knieklachten, hoe ontstaan ze en wat kun je eraan doen?

29 januari 2015

De knie is een complex geheel van botten, spieren, pezen, banden en kraakbeen. Samen zorgen deze onderdelen voor het goed functioneren van het kniegewricht en voor stabiliteit. De knie is een gewricht dat intensief gebruikt wordt. Lopen, springen, hurken en gaan zitten/opstaan van een stoel zijn allemaal bewegingen die de knie belasten.

De voordelen van AXIS

Dichtbij
huis

De beste
specialisten

Helder over
herstel

Snel een
afspraak