Home - Specialisaties - Bekkenspecialist

Bekkenspecialist

 

Wat is een BekkenSpecialist?

De bekkentherapeut van Axis richt zich op problemen in de bekken en de bekkenbodem. De bekkenbodemspieren zijn een van de belangrijkste spiergroepen, omdat ze goed samen moeten werken met buikspieren, rugspieren en het middenrif. Het is dan ook erg vervelend als u last heeft van uw bekken. Onze bekkentherapeut kan u daarbij helpen met advies en begeleiding.

De intake start met een uitgebreid vraaggesprek om inzicht te krijgen in uw klachten. Indien nodig zal de bekkenfysiotherapeut via (eventueel inwendig) onderzoek de spieractiviteit van de bekkenbodemspieren beoordelen. Hierdoor kan de bekkenfysiotherapeut beoordelen of de bekkenbodemspieren onder-actief zijn of juist over-actief, ook kan het zijn dat er een coördinatiestoornis is van de bekkenbodemspieren.

 

Welke behandelmethoden gebruiken onze BekkenSpecialisten?

De bekkenbodemspieren liggen inwendig, oefenen met het aan- en ontspannen van de spieren is daardoor moeilijk te controleren. Met behulp van een electromyogram(EMG) kan de bekkenfysiotherapeut de spieractiviteit van de bekkenbodemspieren in beeld brengen. Door het registreren van de spieractiviteit van de bekkenbodemspieren op de computer kunt u beter aanvoelen of de bekkenbodemspieren gespannen of ontspannen zijn. Bij onder-actieve bekkenbodemspieren kan de bekkenfysiotherapeut met behulp van elektrostimulatie de bekkenbodemspieren activeren.

 

De meest voorkomende klachten waar een BekkenSpecialist u mee helpt

  • Ongewild verlies van urine en/of ontlasting
  • Niet te onderdrukken aandrang om te plassen en/of te ontlasten
  • Pijn bij gemeenschap (klachten samenhangend met de bekkenbodem)
  • Last van bekkenpijn tijdens zwangerschap
  • Bekkenklachten na een operatie aan de onderbuik

 

Gerelateerde pagina's

 

De voordelen van AXIS

Dichtbij
huis

De beste
specialisten

Helder over
herstel

Snel een
afspraak