Home - Specialisaties - EPTE specialist

EPTE specialist

 

Wat is een EPTE Specialist?

EPTE is een nieuwe innovatieve behandelmethode voor langdurige peesklachten. (Echogeleide Percutane Therapeutische Electrolyse). U kunt hierbij denken aan tenniselleboog, achillespeesklachten, kniepeesklachten etc. die (ondanks eerdere behandelmethodes) onvoldoende herstellen en pijnklachten blijven geven. Dan zou EPTE een goede optie kunnen zijn.
 

Welke behandelmethoden gebruiken onze EPTE Specialisten?

Middels echografie wordt het te behandelen gebied nauwkeurig in beeld gebracht en beoordeeld. Vervolgens zal er een dunne dry-needling naald (vergelijkbaar met een acupunctuurnaald) in het “beschadigde” peesgebied worden geplaatst en een lichte electrische stroom worden toegepast. Door het gebruik van de echografie zal heel specifiek alleen het “beschadigde” gebied in een pees worden behandeld. Er ontstaat een chemische reactie ipv een mechanische (bij shockwave, frictie) die de pees weer stimuleert tot herstel. De behandeling duurt maximaal 2 minuten en wordt als niet pijnlijk tot licht ongemakkelijk door de patiënt ervaren. De resultaten zijn veelbelovend!
​Een EPTE behandeling is altijd in combinatie met een specifiek trainingsprogramma. Zonder training heeft de behandeling geen effect.

Wat zijn de kosten van een EPTE behandeling?
De EPTE behandeling valt buiten de verzekerde zorg. Informeer bij de receptie of uw behandelend therapeut naar de kosten.
 

De meest voorkomende klachten waar een EPTE behandeling u mee helpt

• pijnklachten onder de hiel;
• achillespeesklachten;
• peesklachten in de schouder;
• tenniselleboog;
• kniepeesklachten.

 

De voordelen van AXIS

Dichtbij
huis

De beste
specialisten

Helder over
herstel

Snel een
afspraak