Home - Specialisaties - Ergospecialist

Ergospecialist

 

Wat is een ErgoSpecialist?

Onze ergotherapeuten helpen u om zo zelfstandig mogelijk te functioneren. Als u door ziekte, trauma, overbelasting of een handicap problemen ervaart in de zelfstandigheid, dan kunt u bij onze ergotherapeuten terecht. Zij helpen u om zo zelfstandig mogelijk te functioneren thuis, op het werk en in het reguliere onderwijs.

 

Welke behandelmethoden gebruiken onze ErgoSpecialisten?

Voorafgaand aan de behandeling gaat de ergotherapeut van Axis met u in gesprek over het probleem en waar dit probleem vandaan komt.

Door een verminderde balans na een beroerte of door een aandoening zoals reumatoïde artritis, kan voortbewegen of het uitvoeren van huishoudelijke activiteiten bijvoorbeeld erg moeilijk zijn. De ergotherapeut kijkt dan of de activiteit kan worden aangepast of dat er een hulpmiddel kan worden ingezet.

In overleg wordt er een behandelplan opgesteld. Onze ergotherapeuten bieden training, begeleiding en advies. Ook kunnen zij u helpen bij de aanvraag van een rolstoel of een woningaanpassing.

Ergotherapie is opgenomen in de basisverzekering. Per kalenderjaar hebben verzekerden recht op een vergoeding van 10 uur ergotherapie. Soms worden er meer behandelingen vergoed.

 

De voordelen van AXIS

Dichtbij
huis

De beste
specialisten

Helder over
herstel

Snel een
afspraak