Home - Specialisaties - Manuele therapie specialist

Manuele therapie specialist

 

Wat is een Manuele therapie specialist?

De manueel therapeut heeft een extra specialisatie in de bewegingsmogelijkheden van het lichaam en in het bijzonder van de wervelkolom. Het doel van manuele therapie is enerzijds het beter laten functioneren van de gewrichten en anderzijds het verbeteren van houding en bewegingen. De effecten van manuele therapie zijn vaak direct merkbaar: een verbetering van de bewegingsvrijheid en een afname van pijn. Het behandelprogramma bestaat verder uit het geven van goede begeleiding en inzicht in gezond bewegen.

Welke behandelmethoden gebruiken onze Manuele therapie specialisten?

Manuele therapie is een behandelmethode die zich richt op de gewrichten. Ieder mens is herkenbaar aan zijn eigen bouw, houding en manier van bewegen. Daardoor heeft iedereen een individueel bewegingspatroon. Als u een gewricht slecht kunt bewegen of daar pijn bij heeft, kan de manueel therapeut daar uitkomst bij bieden. De effecten van manuele therapie zijn direct na de behandeling merkbaar. Gewrichten functioneren beter en bewegen gaat gemakkelijker.

Het doel van manuele therapie is het verbeteren van de bewegingsvrijheid, afname van pijn en het verbeteren van uw houding. De manueel therapeut kent een aantal specifieke technieken die in de gewrichten kunnen worden toegepast, om zo het doel te bereiken. De effecten zijn vaak direct zichtbaar. Naast deze technieken bestaat het behandelprogramma uit het geven van goede instructies, adviezen, begeleiding en inzicht in gezond bewegen.

De meest voorkomende klachten waar een Manuele therapie specialist u mee helpt

 

Gerelateerde pagina's

 

De voordelen van AXIS

Dichtbij
huis

De beste
specialisten

Helder over
herstel

Snel een
afspraak