Home - Specialisaties - Oedeemspecialist

Oedeemspecialist

 

Wat is een OedeemSpecialist?

Manuele lymfdrainage is een massagevorm, die erop gericht is het lymfestelsel te stimuleren. Deze stimulatie is nodig om het teveel aan vocht beter en sneller via de lymfebanen af te voeren.

Wat is Oedeem?
Oedeem is een vochtopeenhoping in een deel van het lichaam. Dit uit zich in een zwaar gevoel, spanning of stuwing van de huid. Ook een pijnlijk, tintelend gevoel en toename van de omvang van het lichaamsdeel zijn symptomen van oedeem. Er zijn verschillende soorten oedeem. Oedeem kan ontstaan na een operatie, door overbelasting of aangeboren zijn.

 

Welke behandelmethoden gebruiken onze OedeemSpecialisten?

De oedeemtherapeuten bij Axis zijn afgestudeerd op de methode Vodder. In 1932 ontwikkelde Dr. Emil Vodder, een Deense bioloog een revolutionaire therapie.

Manuele lymfdrainage wordt vaak gecombineerd met:

  • Lymftaping: Hierbij wordt gebruik gemaakt van een specifieke tape die helpt de onderhuidse circulatie en de afvoer van lymfvocht te verbeteren.
  • Oefentherapie: Naast oedeem is er in veel gevallen een verminderde bewegelijkheid en een verlaagde spierkracht. Door oefeningen kunt u de functie van uw ledemaat verbeteren.
  • Ademtherapie: Specifieke oefeningen met betrekking tot uw ademhaling verbeteren de afvoer van lymfvocht.

Uw oedeemspecialist informeert u over voeding, preventie en zelfhulp, zodat u zelf aan de slag kunt gaan. Tevens wordt u begeleid in het opbouwen van uw dagelijkse activiteiten. U krijgt oefeningen mee om de ontstane verbeteringen te onderhouden en verder te vergroten.

 

De meest voorkomende klachten waar een OedeemSpecialist u mee helpt

Als er in uw lichaam een stagnatie in het lymfesysteem optreedt, is er geen goede doorstroming van het lichaamsvocht. Zo ontstaan er onder andere de volgende klachten:

  • Hoofdpijn
  • Concentratieproblemen
  • Orgaanklachten

 

De voordelen van AXIS

Dichtbij
huis

De beste
specialisten

Helder over
herstel

Snel een
afspraak