Home - Specialisaties - Osteopathiespecialist

Osteopathiespecialist

 

Wat is een OsteopathieSpecialist?

Veel mensen hebben last van klachten die niet makkelijk te behandelen zijn. Ze proberen daarmee te leren leven, terwijl het in veel gevallen zinvol is om onze osteopaat te raadplegen. Onze osteopaat is opgeleid om alle weefsels van het lichaam weer beweeglijk te maken, zodat het lichaam als geheel weer ongehinderd en pijnvrij kan functioneren.

De osteopathie gaat uit van de eenheid van het menselijk lichaam. Het lichaam bestaat uit verschillende systemen die elkaar in evenwicht houden. Zolang het menselijk lichaam gezond is, heeft het een natuurlijk vermogen om storingen te verhelpen. Maar als het evenwicht verstoord is geraakt, bijvoorbeeld door stress, ziekte, een ongeluk of een operatie, dan heeft het lichaam hulp nodig om te herstellen.

 

Welke behandelmethoden gebruiken onze OsteopathieSpecialisten?

Bij de behandeling richt onze osteopaat zich op de lichaamsdelen die de klacht veroorzaken. Het kan zijn dat de osteopaat een andere plaats behandeld dan waar de klacht zich bevindt. Schouderklachten kunnen bijvoorbeeld veroorzaakt worden door spanningen van het bindweefsel rondom de lever. En chronische rugpijn kan liggen aan spanningen van de schedel, wervelkolom of voet. Onze osteopaat maakt met zachte handgrepen los wat los moet zitten en verhelpt zo uw klachten.

De meest voorkomende klachten waar een OsteopathieSpecialist u mee helpt

  • Chronische rugpijn
  • Uitstralende pijn in arm of been
  • Migraine
  • Whiplash
  • Slechte darmwerking
  • Buikpijn

Een verwijzing van een arts is niet vereist. Onze osteopaat mevrouw W.M.A. Janssen-Kimmel voldoet aan de eisen die het Nederlands Register voor Osteopathie (N.R.O.) stelt aan de praktijkvoering en is dus geregistreerd in het N.R.O. Kosten worden door een groot aantal verzekeraars (gedeeltelijk) vergoed.

 

 

Gerelateerde pagina's

 

 

De voordelen van AXIS

Dichtbij
huis

De beste
specialisten

Helder over
herstel

Snel een
afspraak