Home - Specialisaties - Shockwavespecialist

Shockwavespecialist

 

Wat is een ShockwaveSpecialist?

Shockwave therapie is een innovatieve en zeer doeltreffende behandelmethode. De officiële naam van shockwave therapie is ESWT, Extracorporale Shockwave Therapie. Het beste voorbeeld van een schokgolf is een vliegtuig dat door de geluidsbarrière gaat. De geluidsgolf die daarbij ontstaat, kan zelfs op grote afstand een raam laten trillen. Bij shockwave therapie wordt een dergelijke schokgolf veel gerichter op de te behandelen lichaamslocatie gericht, waardoor er in het pijnlijke gebied stoffen vrijkomen die herstel stimuleren. Dit is een efficiënte aanvulling op de fysiotherapeutische behandeling.

 

Welke behandelmethoden gebruiken onze ShockwaveSpecialisten?

Het voordeel van shockwave therapie door de specialisten van Axis, is dat wij met onze geavanceerde echografie apparatuur de exacte lichaamslocatie in beeld kunnen brengen waar u pijn heeft. Om ervoor te zorgen dat er geen energie verloren gaat, wordt er geleidingsgel gebruikt tussen de huid en de applicator. Het protocol bestaat uit 4 behandelingen, met telkens 1 week rusttijd tussen de behandelingen. Shockwave therapie valt onder niet-verzekerde zorg. Wij rekenen een eigen bijdrage van 40 euro voor 4 behandelingen.

Voor het meest optimale resultaat dient de shockwave therapie gecombineerd te worden met een speciaal fysiotherapeutisch oefenprogramma. Uiteraard wordt deze behandeling wel door de meeste verzekeraars vergoed.
 

De meest voorkomende klachten waar een ShockwaveSpecialist u mee helpt

Shockwave therapie is een succesvolle aanvulling op de fysiotherapeutische en podologische behandeling van pees, spier en gewrichtsaandoeningen, zoals:

 

Gerelateerde pagina's

 

De voordelen van AXIS

Dichtbij
huis

De beste
specialisten

Helder over
herstel

Snel een
afspraak