Scheenbeen

 

Symptomen

Pijn aan de binnenzijde van het onderbeen komt regelmatig voor en wordt ook wel shin splint of mediaal tibiaal stress syndroom (MTSS) genoemd. Scheenbeenklachten zijn vaak het meest voelbaar aan de binnenzijde van het scheenbeen. De pijn zit vaak 8 centimeter boven de enkel. MTTS wordt vaak in een vroeg stadium aangekondigd door vermoeidheid en spierpijn in het onderbeen. De zeurende pijn aan het scheenbeen kan ontwikkelen in een stekende, kloppende pijn. Tijdens het hardlopen kan de pijn wat verminderen, daarna verergeren de klachten meestal weer. Als de klachten steeds terugkeren, is het verstandig om deze te laten behandelen door een fysiotherapeut.

Vooral (beginnende) hardlopers hebben last van peesklachten aan het scheenbeen. De overbelasting ontstaat vaak door:

  • Een verkeerde looptechniek
  • Standsafwijking van de voeten
  • Te lang, te vaak of te snel hardlopen
  • Hardlopen of springen op een harde ondergrond of juist op los zand
  • Sportschoenen met onvoldoende schokdemping

Maak nu een afspraak via tel. 0165 502 852 voor een GRATIS consult fysiotherapie.

 

De oplossing van AXIS

Axis besteedt veel aandacht aan het stellen van de juiste diagnose. Want we kunnen u het beste behandelen als we goed weten waar uw klacht vandaan komt.

We maken graag duidelijke afspraken, zodat u weet waar u aan toe bent. Daarom stellen we een behandelplan op, met daarin de te behalen doelstellingen en het aantal behandelingen dat daarvoor nodig is.

Van onze patiënten vragen we inspanning en betrokkenheid. In onze trainingsruimte en met gerichte huiswerkoefeningen werken we samen hard toe naar resultaat. Onze specialisten coachen u in de praktijk en op afstand.

 

De specialisten van Axis voor klachten aan het scheenbeen

Indien nodig worden er ondersteunend aan de behandeling andere specialisten uit ons team ingezet. De volgende specialisten kunnen een bijdrage leveren aan de behandeling van klachten aan het scheenbeen:

 

De voordelen van AXIS

Dichtbij
huis

De beste
specialisten

Helder over
herstel

Snel een
afspraak