Axis maakt gebruik van cookies.
Om u zo goed mogelijk van dienst te kunnen zijn maakt onze website gebruik van cookies. Axis onderscheidt functionele cookies en cookies voor het beheer van webstatistieken, het tonen van video's, het personaliseren van advertenties en het integreren van social media. Voor meer informatie verwijzen wij u graag naar onze privacyverklaring.
Cookies accepteren
Home    -    Blog    -    Patientervaring Covid-19 revalidatie

Patientervaring Covid-19 revalidatie

12-05-2021

Het persoonlijke verhaal van: Pascale van Zuilen.

Zij revalideert bij Axis Roosendaal en wilde haar ervaringen met u delen. 

Marly Koole is haar behandelend therapeut. 

 

In maart testte ik positief op Covid-19. Ik ben ongeveer 3 weken echt ziek geweest; last bij ademhalen, hoofdpijn, hoesten en koorts. Daarnaast merkte ik dat ik totaal geen energie meer had. Moest ik bv. naar het toilet, dan zat ik daarna volledig uitgeput en letterlijk buiten adem op de rand van mijn bed bij te komen. Zo buiten adem zijn heb ik als meest angstig ervaren. Na 4 weken begon ik me beter te voelen, maar mijn energie en conditie waren helemaal weg. Ik moest zittend op een stoel douchen en koken lukte niet. Laat staan een boodschap doen of een stukje lopen. Met de huisarts had ik regelmatig contact en hij verwees me door naar de fysiotherapeut om te beginnen met een revalidatie-traject. Bij Axis, waar ik al goede ervaringen had, kon ik meteen terecht. Inmiddels ga ik 2x in de week naar de fysio om te oefenen en aan mijn conditie te werken. Ik merk dat ik langzaam vooruitga. Gelukkig maar! De persoonlijke aandacht en begeleiding die ik krijg van Marly en haar collega's zijn heel fijn. Je wordt niet aan je lot overgelaten maar juist uitgedaagd om echt aan de slag te gaan. Zij houden je in de gaten en dammen je in als je over je grenzen gaat. Ik ben bij Axis in goede handen en heb er alle vertrouwen in dat ik over een tijdje weer helemaal de oude ben. Misschien is mijn ervaring herkenbaar voor je. Ik kan je alleen maar aanraden om echt werk te maken van je revalidatie, maar daar ook de tijd voor te nemen. En misschien dat Axis ook jou daar goed bij kan begeleiden.