Blog
GLA:D® staat voor Good Life with osteoArthritis in Denmark en is een behandelprogramma voor mensen met heup- en knieartrose ontwikkeld door onderzoekers van The University of Southern Denmark (SDU).
Gebaseerd op het succesvolle behandelprogramma in Denemarken, is het GLA:D® programma voor heup- en knieartrose nu ook in Nederland.
Na een succesvolle pilot in de regio Eindhoven-Veldhoven, geïnitieerd vanuit het Máxima Medisch Centrum, kan het programma nu aangeboden worden door alle fysiotherapiepraktijken in Nederland.
GLA:D®
Wetenschappelijk bewezen effectief behandelprogramma voor heup- en knieartrose Gebaseerd op 10 jaar wetenschappelijk onderzoek, 100.000 patiënten in 10 verschillende landen Pijnvermindering, verbetering van kwaliteit van leven en fysiek functioneren en afname van pijnmedicatie bij patiënten Toepassen van het stepped care principe voor patiënten met heup- en knieartrose Samen sterk in de regio voor de behandeling van heup- en knieartrose
Bij Axis zijn Max Vos Lea Hamelink en Kirsten de Haan en Erwin van der Woerdt de GLA:D specialisten.
Op onze locaties Hoeven, Roosendaal en Etten Leur kunt u deelnemen aan dit wetenschappelijk onderbouwd trainingsprogramma voor heup en knie artrose.
Wat houdt het programma in:
2 voorlichtingsbijeenkomsten over artrose minimaal 12 trainingsessies onder begeleding van een GLA:D specialist Huiswerkoefeningen digitaal of op papier
We hebben inmiddels al vele patienten geholpen, die zeer tevreden, met meer kennis en met minder pijn weer positief in het leven staan. Wilt u deelnemen aan het GLAD programma druk dan op de oranje button en plan uw afspraak in.
Lees verder > Eigen risico, chronische machtiging hoe zit dat in het nieuwe jaar? 29-12-2023
Tegen het einde van het jaar krijgen de therapeuten en de receptionistes best veel vragen over chonische machtigingen, chronische aandoeningen en het gebruik van het Eigen Risico.
Enkele voorbeelden:
De therapeut heeft gezegd dat ik een chronische machtiging heb, en nu moet ik ineens betalen, hoe kan dat nou?
Ik heb een chronische aandoening, waarom valt dat niet onder de basisverzekering?
Ik heb toch een chronische machtiging van een jaar, dan kan ik toch gewoon heel het jaar komen trainen! Niet? En waarom dan niet?
Wijzigt er iets in het aantal zittingen wat ik vergoed krijg voor mijn COPD?
Wij hopen u middels dit blog op een hoop vragen antwoord te kunnen geven. Uiteraard staan we altijd voor u klaar om u antwoord op uw vragen te geven.
Lees verder > Sportmassage helpt! 18-10-2023In de wereld van sport en competitie draait alles om prestaties. Of je nu een doorgewinterde atleet bent of gewoon geniet van regelmatige lichaamsbeweging, je gaat ervoor en wil optimaal presteren. Sportmassage lan je helpen om nog beter te presteren. Sportmassage is er niet alleen om het herstel te bevorderen, maar ook de algehele gezondheid en het welzijn van sporters te verbeteren.
In dit blog gaan we dieper in op de voordelen en de impact van sportmassage op jouw wedstrijdprestaties.
Lees verder > Speciaal voor fietsers en Mountainbikers 18-09-2023
Team Axis bestaat uit een groep zeer fanatieke fietsers. Therapeuten en trainers die zich keer op keer weer flink uitdagen om alleen het allerbeste uit zichzelf te halen.
Wist u dat..
・Tweederde van de fietsblessures ontstaan door een val.
・Door een verkeerde houding op de fiets. Om blessures te voorkomen..
Axis biedt een nieuwe en unieke behandelmethode voor nekrevalidatie: de Iron Neck training. Met dit trainingstoestel kan de nek op veel verschillende manieren getraind worden, wat bijdraagt aan een beter en sneller herstel van nekblessures, daarnaast helpt het om die vervelende nekpijn in de toekomst te voorkomen.
Lees verder > Heeft u vaak last van kaakpijn, hoofdpijn of oorpijn? 29-03-2023
Pijn in de kaken door tandenknarsen of klemmen, pijn in en om het oor en hoofdpijn zijn klachten die vaak voorkomen. Deze klachten kunnen ontstaan doordat het kaakgewricht niet goed functioneert. Kaakklachten worden vaak onderschat en over het hoofd gezien.
Lees verder > Goed verzekerd voor fysiotherapie in 2023! 13-12-2022Wilt u ook in 2023 gebruik maken van fysiotherapie? Let dan goed op hoe u in 2023 verzekerd bent. Alle zorgverzekeraars hebben de premie van hun basisverzekering en aanvullende verzekeringen wederom verhoogd. Helaas komt weinig van deze verhoging bij de fysiotherapeuten zelf terecht. De vergoedingen die wij als praktijk krijgen voor fysiotherapeutische zorg blijven te laag en zijn vaak niet meer kostendekkend. Natuurlijk willen wij u ook in 2023 blijven voorzien van goede fysiotherapeutische zorg, daarom delen wij onze zorgen met u en geven u graag gerichte informatie over uw keuzemogelijkheden voor 2023 als het gaat om aanvullende verzekeringen. Zeker als u regelmatig gebruik maakt van fysiotherapie!
Ga naar de zorgwijzer om een juiste keuze te maken.
Lees verder > Pijn in voet of enkel? Zo kom je ervan af 30-09-2022Enkel- en voetklachten beperken je bewegingsvrijheid en zijn daarom heel vervelend. De klachten kunnen chronisch zijn of ontstaan door een blessure, zoals overbelasting van pezen en gewrichten.
Lees verder > Schouderklachten: onderzoek, diagnose en plan van aanpak 29-09-2022Schouderklachten zijn veelvoorkomende klachten van het houdings- en bewegingsapparaat. Na klachten aan de rug staan schouderklachten hoog in de lijst van meest voorkomende pijnklachten en irritaties. De pijn kan uiteenlopende oorzaken hebben. Voorop staat dat de klachten vervelend zijn en de oorzaken vaak moeilijk te bepalen zijn.
Lees verder > Rugpijn: een veelvoorkomende klacht waar u snel vanaf wilt 11-09-2022Ongeveer 80% van de volwassenen heeft weleens last van rugpijn. Rugpijn komt voor bij jong en oud, en is een van de meest voorkomende klachten waarmee mensen naar de huisarts gaan. Rugklachten zijn erg vervelend, zeker omdat maar bij ongeveer 1-5% van de rugklachten een specifieke lichamelijke oorzaak wordt gevonden. In de overige gevallen is er sprake van aspecifieke rugpijn.
Lees verder > De terugblik op Bartje200 22-06-2022Bartje 200 zit erop. Ziggey, Raf en Erwin hebben alledrie een PR gereden.
Lees verder > Bartje200 here we go again 16-06-2022
19 juni is het weer zover, dan gaat een deel van Team Axis de Bartje200 rijden.
Collega Erwin heeft een blog geschreven in aanloop naar deze MTB marathon
Lees verder > Goede voornemens voor 2022? 03-01-20222022 is van start en veel mensen hebben goede voornemens gemaakt. Vaak een combinatie van gezond eten en weer lekker actief bewegen, maar hoe lang houdt men dat vol?
Stel een duidelijk doel maar ga niet te hard van start
Lees verder > Axis Kniespecialisatie groep 08-12-2021 Axis Kniespecialisatie groep
Bij Axis hebben we aantal therapeuten die zich de afgelopen jaren hebben gespecialiseerd in het behandelen en begeleiden van sporters met knieproblemen. Vanuit die gezamenlijke interssee is de Axis knie-expertise groep ontstaan. De knie-expert groep komt 1x per maand samen om de laatste evidence te bespreken en alle kniespecialisten zijn aangesloten bij VKB united. Dit is het gezamenlijke knienetwerk van Amphia en Bergman Klinieken. Vanuit het netwerk krijgen wij informatie over de laatste behandelmethodes, operatietechnieken en onderzoeken van orthopeden. Onze therapeuten uit de kniegroep zijn daardoor gespecialiseerd in het begeleiden van patiënten die een voorste kruisband ruptuur hebben.
Lees verder > Personeel Reviews 08-12-2021 We zijn altijd op zoek naar (jong) talent.
Lees de personeels reviews en mail naar erwin@axissports.nl om te informeren of we ruimte voor je hebben Lees verder > Bartje 200 de nabeschouwing van een memorabele dag! 06-07-2021
Na weken van voorbereiding was het dan eindelijk zover. Vrijdagavond de kleding bij elkaar zoeken, weerbericht checken, ketting nog een keer waxen, sportrepen in de oven, de electrolyten sportdrank in de tas (2 verschillende). Bartje200 kom maar op, ik ben er klaar voor!
Lees verder > De aanloop naar Bartje 200 een marathon MTB tocht van 200 kilomer 01-07-2021 Op naar het land van Bartje
Wie 2 jaar geleden tegen mij had gezegd: “We gaan 200 km mountainbiken en daar gaan we geen hele maand over doen, maar we doen die 200 km op 1 dag”. Die persoon, had ik voor gek verklaard. 2 jaar geleden begonnen we met een rondje Rucphen, vaak na het werk en dan was 37 km al behoorlijk intensief. En nu 2 jaar later gaat het toch echt gebeuren, we staan ingeschreven voor de Bartje200. Een MTB tocht van 200 kilometer door het Drentse landschap. Ik heb er zin in!!!
Lees verder > Patientervaring Covid-19 revalidatie 12-05-2021
Het persoonlijke verhaal van: Pascale van Zuilen.
Zij revalideert bij Axis Roosendaal en wilde haar ervaringen met u delen.
Marly Koole is haar behandelend therapeut.
Lees verder > Het fietsvirus is toegeslagen 06-05-2021Sinds de Corona pandemie is men spontaan op de tweewieler gestapt.
Lees verder > Wat kan Fly Wheel training voor u betekenen! 01-04-2021
FLY WHEEL TRAINING
De meest effectieve trainingsmethode om kracht te trainen, daarnaast specifiek bedoeld voor peesklachten en zorgt voor een sneller herstel van blessures.
Lees verder > Thuiswerken, hoe voorkomt u klachten? 27-01-2021Voor alle thuiswerkers van Nederland!
Lees verder > Want zijn uw goede voornemens voor 2021? 18-01-20212021 is van start en veel mensen hebben goede voornemens gemaakt. Vaak een combinatie van gezond eten en weer lekker actief bewegen, maar hoe lang houdt men dat vol?
Stel een duidelijk doel maar ga niet te hard van start
Lees verder > 6x Knieblessures voorkomen bij sporten 19-05-2020Knieblessures staan al jaren met stip op de eerste plaats van meest voorkomende sportblessures; maar liefst één op de vijf blessures is een knieblessure. Knieblessures kunnen vaak eenvoudig voorkomen worden. Volg deze tips om knieblessures bij het sporten te voorkomen.
Lees verder > Slaapproblemen onder jongeren 30-04-2020Slaapproblemen onder jongeren:
De meerderheid van de jongeren heeft last van slaapproblemen. Ze komen moeilijk in slaap, piekeren, slapen te kort of staan niet uitgerust op.
Lees verder > 5 Meest voorkomende hardloopblessures 22-04-2020Doe je aan bootcamp, hardlopen of obstacle runs? Dan ben je goed bezig! Steeds meer Nederlanders lopen hard en nemen deel aan bootcamps of obstacle runs. Geen wonder, want hardlopen is een laagdrempelige en effectieve sport. Obstacle runs voegen daar fun en uitdaging aan toe. Helaas zit een ongeluk in een klein hoekje, want je hebt snel een blessure te pakken. Wat zijn de meest voorkomende hardloopblessures en hoe kun je ze voorkomen?
Lees verder > Adviezen in tijden van Corona 30-03-2020Wat kunt u het beste doen in tijden van Corona?
Lees verder > Loop niet te lang door met peesklachten 10-03-2020Peesproblemen komen vaak voor en variëren van hinderlijke pijn tot een allesoverheersende pijn die het bewegen beperkt. Het is vaak lastig om er van te herstellen, maar peesirritatie is met een goede diagnose effectief te behandelen. Voor een succesvolle behandeling is het belangrijk om het stadium van de peesirritatie vast te stellen, door lichamelijk onderzoek, anamnese en echo. Goed om te weten, een diagnose in vroegtijdig stadium helpt bij een voorspoedige genezing.
Lees verder > Axis fysiotherapie helpt graag nieuw talent verder te ontwikkelen 25-09-2019 Als erkend leerbedrijf is Axis fysiotherapie aangesloten bij Beroepsonderwijs en bedrijfsleven (SBB ) en helpt Axis graag nieuw talent verder te ontwikkelen: Lees verder > Inloopspreekuren peesklachten 08-03-2019 Lees verder > Behandeling van klachten aan hand of pols 05-01-2018Ervaart u pijn of stijfheid aan de handen of pols? De handtherapeut is een gespecialiseerde fysiotherapeut, die u in de meeste gevallen kan helpen om van uw klachten af te komen. Een handtherapeut houdt zich bezig met het behandelen van functiestoornissen van spieren, pezen, banden, botten, gewrichten en zenuwen van de hand.
Lees verder > Last van draaiduizeligheid? 02-01-2017Voelt u zich weleens ineens draaierig en duizelig bij het opstaan, snel omkijken of bukken? Dan kan het zijn dat u last heeft van BPPD (Benigne Paroxysmale Positie Duizeligheid). Dit is een aandoening van het evenwichtsorgaan in het binnenoor. Bij draaiduizeligheid denkt men vaak niet direct aan fysiotherapie, maar een specialistische behandeling door de fysiotherapeut zorgt ervoor dat de klachten snel en effectief verholpen worden.
Lees verder > Golfelleboog en tennisarm: beperkende klachten, maar goed te behandelen 15-12-2016Golfen, tennissen en tuinieren zijn veel gehoorde veroorzakers van schouder- en armklachten. Blessures en overbelasting zijn vervelend, vooral omdat de daaruit voortkomende klachten je beperken bij het uitvoeren van je sport. Schouder- en armklachten staan hoog in de lijst van meest voorkomende pijnklachten en irritaties. Gelukkig zijn de meeste klachten goed te behandelen met een fysiotherapeutische behandeling.
Lees verder > Top 4 Voetbalblessures en hoe je ervan af komt 07-10-2016Voetbal is een blessuregevoelige sport. Per jaar zijn er zo’n 650.000 voetbalblessures in Nederland. Een op de vijf van alle sportblessures ontstaat tijdens het voetballen. Goede opbouw van de training en een degelijke sportuitrusting beperken het risico op een blessure, maar wat te doen als je toch een blessure hebt opgelopen?
Lees verder > Laat hielspoor op tijd behandelen 23-08-2016Hielspoor is een veel voorkomende voetklacht en het veroorzaakt pijn onder de hielen tijdens het lopen, hardlopen en sporten. Hielspoor is erg hardnekkig en zonder de juiste behandeling kan de pijn lang aanhouden. Lees verder hoe u hielspoor herkent en wat u eraan kunt doen.
Lees verder > Schouderklachten: alles over herstel 17-06-2015Schouderklachten zijn veelvoorkomende klachten van het houdings- en bewegingsapparaat. Na klachten aan de rug staan schouderklachten hoog in de lijst van meest voorkomende pijnklachten en irritaties. De pijn kan uiteenlopende oorzaken hebben. Voorop staat dat de klachten vervelend zijn en de oorzaken vaak moeilijk te bepalen zijn.
Lees verder > Rugpijn: een veelvoorkomende klacht waar je snel vanaf wilt 28-04-2015Ongeveer 80% van de volwassenen heeft weleens last van rugpijn. Rugpijn komt voor bij jong en oud, en is een van de meest voorkomende klachten waarmee mensen naar de huisarts gaan. Rugklachten zijn erg vervelend, zeker omdat maar bij ongeveer 1-5% van de rugklachten een specifieke lichamelijke oorzaak wordt gevonden. In de overige gevallen is er sprake van aspecifieke rugpijn.
Lees verder > Knieklachten, hoe ontstaan ze en wat kun je eraan doen? 29-01-2015De knie is een complex geheel van botten, spieren, pezen, banden en kraakbeen. Samen zorgen deze onderdelen voor het goed functioneren van het kniegewricht en voor stabiliteit. De knie is een gewricht dat intensief gebruikt wordt. Lopen, springen, hurken en gaan zitten/opstaan van een stoel zijn allemaal bewegingen die de knie belasten. Om deze belasting goed aan te kunnen, is het van belang dat de knie in goede gezondheid is.
Lees verder >